3 οφέλη της Yoga που θέλεις να γνωρίζεις | Betterinside.gr
18 Dec 2020

3 οφέλη της Yoga που θέλεις να γνωρίζεις


H φυσική άσκηση είναι αναγκαία για την προαγωγή και προάσπιση της υγείας. Με βάση τις απαιτήσεις της καθημερινότητας και την διαφορετικότητα των ανθρώπων, ο κάθε ένας από εμάς θα εντάξει την άσκηση στη ζωή του με ένα μοναδικό τρόπο. Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε τα 3 οφέλη της Yoga για το σώμα μας και γιατί είναι τόσο σημαντικά ώστε να θέλεις να παρακολουθήσεις ένα μάθημα Yoga αύριο κιόλας.

MEDITATION/ BREATH
Στη yoga μαθαίνουμε να συνδέουμε την κίνηση με την αναπνοή, το σώμα με τον νου. Με αυτό τον τρόπο το σώμα ηρεμεί, αποβάλλουμε το άγχος και αυξάνουμε την συγκέντρωση και την παραγωγικότητά μας. Αισθανόμαστε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και το πρόσωπό μας ακτινοβολεί θετικότητα μέσα από ένα τεράστιο λαμπερό χαμόγελο. Μέσα από συγκεκριμένες τεχνικές αναπνοής και διαλογισμού αποτοξινώνουμε το σώμα και το μυαλό από αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα χτίζοντας ένα δυνατό και υγιή οργανισμό.
sakis-975.jpg 1.2 MB
YOGA ASANAS/POSTURE
Η yoga βοηθάει στην ενδυνάμωση των μυών και βελτιώνει την ορθοσωμία διατηρώντας ευλύγιστους τους μύες μας. Οι asanas (θέσεις) στη yoga επιδρούν, ωστόσο, όχι μόνο εξωτερικά, δημιουργώντας ένα ευλύγιστο και δυνατό κορμί αλλά και εσωτερικά βοηθώντας στην εξισορρόπηση των ορμονών, δίνοντας μας ένα συναίσθημα ευεξίας και πληρότητας μετά από κάθε πρακτική. Κάνοντας συχνά yoga αποκτάς σφιχτούς μύες, καλύτερη στάση σώματος και τονώνεται η αυτοπεποίθησή σου.
sakis-968.jpg 1.6 MB
OVERALL WELLNESS
Συνδέοντας το σώμα με το μυαλό και τη ψυχή, η yoga σε βοηθάει να έχεις καλύτερη επίγνωση των επιλογών σου. Αρχίζεις να γίνεσαι πιο συνειδητοποιημένος με το σώμα σου και τις πραγματικές του ανάγκες. Αυτό σημαίνει ότι θα αποκτήσεις καλύτερες διατροφικές συνήθειες, κάνοντας σωστές επιλογές και θα έχεις ένα κίνητρο να επιλέγεις πιο οργανικά τρόφιμα και πιο καθαρά γεύματα. Ο συνδυασμός της yoga με ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής είναι το κλειδί της απόλυτης ευεξίας.

Αυτά και πολλά ακόμη είναι τα οφέλη της Yoga στο σώμα μας, που καθιστούν την φυσική άσκηση αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ανακάλυψε το μάθημα που σου ταιριάζει, μέσα από μια ποικιλία μαθημάτων στο betterinside.gr και ξεκίνα την πρακτική σου στη Yoga, όπου θες και όποτε θες. 
sakis-1060.jpg 1 MB

Author

Better Inside Editorial team